LaCo Dames DBA vs DBMN.

Gisteren speelden we met de LaCo-dames (en heren) de 1e wedstrijd van dit seizoen. Het altijd gezellige maar lastige DBMN was de tegenstander. Afgelopen jaren hebben we niet van hen kunnen winnen dus de pep-talk van manager Dennis van Maanen beperkte zich tot een simpel “gewoon slopen!!” En toen gingen we aan de bak.   Verslag


Tijdens de singles was er nog wel wat vakantie-gevoel te merken bij de dames. Marianne van Loenen, Sanne Wheatman Kleijngeld en Saskia Kop verloren hun singles. Gelukkig wisten Femke Herms-van Zuiden en Aletta Wajer wel hun partij te winnen.

Met een 3-2 achterstand begonnen we aan de koppels. Dit ging duidelijk beter en 3 van de 4 punten werden binnen gehaald!

Met een 5-4 voorsprong en een inmiddels binnengestapte Miranda Bakker (11.30 geland op Schiphol en dan gewoon gelijk door naar ons, topper!!!) begonnen we aan de taak om de teamgame en solo binnen te halen en de winst te pakken.

Helaas zat het er wel in maar kwam het er bij de teamgame niet uit. Veel triples bij de tegenstander maar helaas niet bij ons, dus 5-5 en een beslissende solo voor Miranda.

De punten vielen goed maar helaas de dubbels niet. Maar zó dicht bij winst tegen DBMN zijn we lang niet geweest dus dit motiveert alleen maar extra om ze later dit seizoen wél te grazen te nemen 😉

Waarbij we op de valreep ook nog versterking gaan krijgen van Vanessa Steenbergen die toegevoegd gaat worden aan de selectie, jeej!!

Marianne van Loenen.