Gaat Femke Herms in de voetsporen treden van Francis Hoenselaar?

De WDF Europe Cup Darts 2018 zal van 25 tot en met 30 september plaatsvinden in Hongarije.

Natuurlijk is er ook weer een sterke Nederlandse delegatie aanwezig met de Europees single titelverdedigers Richard Veenstra en Sharon Prins. Deze week hebben de bondscoaches Karin ten Kate en John Lokken in overleg met de Technische Staf hun teams benoemd, bestaande uit vier heren en vier dames.

Het dameskwartet bestaat uit Femke Herms (DBA), Vanessa Zuidema, Anca Zijlstra en Sharon Prins. Aileen de Graaf heeft eerder aangegeven wegens privéomstandigheden dit keer niet beschikbaar te zijn. Martijn Kleermaker, Chris Landman, Willem Mandigers en Richard Veenstra zijn de vier spelers die gezamenlijk het herenteam vormen. Zowel de dames als de heren spelen een singletoernooi, koppeltoernooi en teamtoernooi.

De laatste editie van het Europees kampioenschap werd gehouden in Nederland en was een groot succes voor het Nederlands team. Zo won de Nederlandse ploeg in vier verschillende categorieën goud. Richard Veenstra was de gevierde man. Hij won het single toernooi, het koppeltoernooi samen met Wesley Harms en de Overall titel met het Nederlands Team.

Sharon Prins werd Europees singles kampioen bij de dames. De uit Zoetermeer afkomstige Prins kende een ijzersterk toernooi en was in de eindstrijd te sterk voor de Engelse Fallon Sherrock.

Het Europese kampioenschap darts belooft een spektakel te worden met fantastische wedstrijden. Er worden meer dan 30 landen verwacht die allemaal een gooi zullen doen naar de felbegeerde Europese titels.