Diverse verslagen jeugd

6th Next Talent of Darts Youth Tournament 2018.

Van links naar rechts: Jurjen vd Velden, Layla Brussel(DBA) en Sidney de Vries(DBA)

Het Next Talent of Darts, waarvan de DBA mede-organisator is, bestaat 5 jaar en zondag 28 oktober 2018 vond alweer de 6e editie plaats. Onze jeugd liet zich vandaag van hun beste kant zien.

We beginnen bij de meisjes:  Layla Brussel had dit toernooi al twee keer op haar naam geschreven en was er op gebrand om de wisseltrofee definitief mee naar huis te nemen. In de halve finale moest eerst afgerekend worden met Romy Vermeulen: 3-0 winst.

In een spannende en gelijk opgaande finale tot aan een 2-2 stand, zag je aan het verbeten gezicht van Layla, nu moet het gebeuren. En dat lukte. Met goede scores wist zij de volgende legs te winnen van vriendin en rivale Lerena Rietbergen en zette een 4-2 stand op het scorebord. Het Winmau World Masters ticket zat hiermee ook mooi in de tas.

In de categorie aspiranten hadden wij 3 debutanten. Sidney de Vries, Victor Strijdonck en Joey vd Leest. 

Sidney won in de halve finale vrij eenvoudig van Massimo Balsamo met 3-0. De andere halve finale ging tussen Pim van Beijnen en Karsten Boelens. Sidney had op een NDB ranking al eens dik verloren van Pim en was gebrand op revanche. Verrassend genoeg was Pim niet in zijn beste vorm en verloor met 3-2 van een goed spelende Karsten. Zo kwam Sidney de voor hem onbekende Karsten tegen op het podium. Maar zijn achternaam heeft duidelijk invloed, want Sidney is een koele kikker die je niet snel gek krijgt. Onverstoorbaar wist hij zich naar een 4-2 overwinning te gooien en pakte zijn eerste grote prijs. Prima prestatie van een 13 jarige die pas dit seizoen lid is geworden van de DBA.

Victor en Joey vielen ook in de prijzen en werden respectievelijk 2e en 3e.

In de categorie junioren kwam Gino Terstal met goed spel tot de laatste 16 waar hij de latere finalist Jurjen vd Velden tegen kwam. Toch kan Gino tevreden terugkijken op het toernooi. Jeremy Doorenspleet zat in een zware poule en mocht verder in de verliezersronde, waar hij de kwartfinale bereikte.

Damian Doorenspleet is in feite nog aspirant maar de regels van het NTOD schrijven voor dat als je op de wedstrijddag de leeftijd van 14 jaar bereikt hebt, je dan met de juniorem moet meedoen. Damian sloeg geen slecht figuur en verloor in de poules 2x maar net met 3-2. In de verliezersronde bereikte hij de L.16.

1e DBA Jeugdranking.

Vandaag is de 1e jeugdranking gespeeld in ons DBA Jeugdhonk in sporthal Waterwijk.


Bij de jongens weten Sidney de Vries en Damian Doorenspleet de finale te bereiken waarin onze kersverse NTOD kampioen weet te winnen met 4-1.

In de verliezersronde legt Dino Terstal beslag op de 1e plaats.

Bij de aspiranten wordt Victor Strijdonck 1e, de 2e plaats is voor Mike van de Rijst en Colin Top wordt 3e.