De WDF Europe Cup Youth 2018.

De WDF Europe Cup Youth 2018.

Het EK jeugd staat van 12 tot en met 15 juli op het programma in Ankara in Turkije. Vier jongens en twee meisjes mogen Nederland vertegenwoordigen op het kampioenschap. Bondscoach Dick Bontekoe heeft inmiddels zijn selectie samengesteld.

Het jongensteam zal dit jaar bestaan uit Jurjen van der Velde, Ricardo van der Vloed, Marcel Bus en Levy Frauenfelder. Bij de meisjes gaan Lerena Rietbergen (DONHN) en Layla Brussel (DBA) opnieuw Nederland vertegenwoordigen.

Het meisjesduo Lerena Rietbergen en Layla Brussel bleek vorig jaar tijdens het EK in Zweden een gouden combinatie. Deze nummer één en twee van het NDB rankingseizoen 2017-2018 wonnen toen het koppeltoernooi en het overall klassement. Beide meisjes hebben tevens de nodige ervaring om een goed EK te spelen. Zo gaat de Haagse Layla voor de vierde keer deelnemen en zorgde ze in 2015 voor een ware sensatie door geheel onverwacht Europees kampioen te worden. Voor Lerena gaat het de tweede keer worden dat ze gaat deelnemen aan het EK. Beide meisjes vertegenwoordigden Nederland vorig jaar ook al tijdens het WK in Japan waar ze zilver wisten te behalen bij de koppels en de overall wereldtitel pakten samen met Wessel Nijman en Justin van Tergouw.

Bron: Nederlandse Darts Bond
Lorena Rietbergen (DONHN) en Layla Brussel (DBA)