DBA’er wint 4-nations kwalificatie!

Stefan Schroder wint het kwalificatietoernooi 4-Nations Tournament.

Op Zaterdag 25 maart organiseerde de NDB in De Bilt een kwalificatietoernooi voor een plek in de Nederlandse selectie. De winnaar speelt in het weekend van 21-23 april in Duitsland het 4-Nations Tournament. Deelname is uitsluitend op uitnodiging van de NDB. Voor dit kwalificatietoernooi zijn een aantal wildcards aan de lid-organisaties vergeven voor 2 dames en 2 heren.

De DBA heeft de actuele stand van de NDB-ranking gehanteerd. Aangezien Aletta Wajer en Moreno Blom al in de Nederlandse selectie zitten zijn de nummers 2 en 3 benaderd. De afvaardiging van de DBA bestond uit Dayenne van der Hoorn-Langver, Saviera Visser, Johann Brouwer en Stefan Schroder.

De dames zijn helaas in de eerste ronde gestrand, na beide toch een goede partij te hebben gespeeld.

Bij de in totaal 40 deelnemende heren won Johann Brouwer zijn eerste partij (5-4) en heeft kansen gehad om ook de tweede binnen te slepen. Helaas gaf hij een 3-0 voorsprong weg en kon een sterker wordende tegenstander niet meer stoppen (4-5). Hij strandde daardoor bij de laatste 16.

Stefan Schroder had als een van de weinigen geen bye en won vervolgens van Tom van der Hoogen (5-2), Luke van der Kwast (5-1), Ivo Leeksema (5-2), Martijn Dragt (5-2) en Haye Jan Nicolay (5-4). 

In de finale stond hij tegenover Jeremy van der Winkel. Die had in aanloop naar de finale o.a. Johan van Velzen en Patrick Maat verslagen.

De eerste legs was het Stefan die een ruime voorsprong nam (3-1). Jeremy moest een 108 finish gooien om bij Stefan aan te haken (3-2). De zesde leg miste Jeremy de dubbel om de stand gelijk te trekken. Vervolgens gooide Stefan eveneens een 108 finish om Jeremy te breken (4-2). Een zichtbaar aangeslagen Jeremy kon het tij niet meer keren. Met een 12-darter en 15-darter op rij wist Stefan de finale te  beslissen!

Stefan, wij zijn ongelofelijk trots op jou! Van harte gefeliciteerd met jouw plek in het Nederlands Team en veel succes in Duitsland.

Wij willen alle afgevaardigden bedanken voor hun enthousiasme, inzet en sportiviteit! 

Met sportieve groeten,

Het bestuur