DBA succes NDB Ranking: Layla Brussel wint toernooi en Johann Brouwer Rankingkampioen Heren B

DBA succesvol tijdens NDB Ranking Open Midden Nederland: Layla Brussel wint toernooi en Johann Brouwer Rankingkampioen Heren B, Aletta Wajer laatste 8 bij dames, Henk Snijder 3e.
In Driebergen werd op zondag 23 april de laatste NDB Ranking gehouden van het seizoen 2016-2017 georganiseerd door de Darts Bond Midden Nederland (DBMN).


Voor Layla Brussel was het dan ook zeer spannend aangezien zij op de derde plaats stond in de algemene ranking met 1 punt verschil met de nummer 2 Kyana Fraenfelder. Om het nog spannender te maken kwamen beide dames in de finale tegenover elkaar maar wist Layla het hoofd koel te houden en de toernooiwinst naar zich toe te trekken en de 2e plaats in de overall ranking te pakken. Hiermee ook haar plaats in de selectie te verzekeren samen met Lerena Rietbergen waarmee ze dan ook deel zal uitmaken van het NL jeugdteam dat Nederland zal vertegenwoordigen op het WK in Japan later dit jaar.
Voor Johann was het nationaal kampioenschap in de categorie Heren B al zeker maar wilde hij toch graag zijn beste prestatie neerzetten op dit laatste toernooi. Hij heeft de halve finale gehaald echter was de koek echter op voor hem en moest hij de finale aan zich voorbij laten gaan en genoegen nemen met de derde plek. Prima prestatie en hij mag zich dan ook Rankingkampioen Heren B 2016-2017 noemen.
Uiteraard waren er meer DBA-leden naar Driebergen gereisd om hun capaciteiten te meten op nationaal niveau.
Bij de jeugd:
Aspiranten :Â
Laatste 16: Darryl Prins
Verliezersronde : Damian Doorenspleet

Junioren:
3e plaats : Henk Snijder
Laatste 32 : Arcangelo Tardio, Maarten Dirk Woord
Laatste 64 : Yassine Elmouamin, Jeremy Doorenspleet, Ilias de Goede

Dames:A
Kwartfinale : Aletta Wajer
Laatste 64 : Saskia Kop, Monique Edelenbos

Heren A
Laatste 16 : Geert Nentjes

Heren B :
Laatste 32 :Eef Schellevis, Frans Verdiesen, Luciano Tardio