Verslagen LaCo

Verslagen 2018 – 2019

Heren LaCo
SDC – DBA

Zaterdag 20-4 stond de laatste Laco wedstrijd van dit seizoen alweer op de agenda. Het betrof hier een uitwedstrijd naar SDC in Wezep bij Zwolle. De thuis wedstrijd was door ons nipt gewonnen met 9-8, alle rede dus om er volle bak tegen aan te gaan in Wezep. Om even over 11.00uur werd er vertrokken met 3 auto’s richting Wezep, waar we om 11.45uur arriveerden. Na de nodige gesprekken en het bekende ingooien, werd er om 13.00uur begonnen met de wedstrijd. Na de singles was de stand 2-7 in het voordeel van de DBA, en lagen we dus op koers voor de winst. In de koppels wisten we 3 van de 4 partijen te winnen , wat de stand bracht op 3-10 voor ons, en de overwinning dus al zeker was. In de trio’s werden alle 3 punten gepakt door de mannen van de DBA, en kon er zonder enige druk begonnen worden aan de laatste solo. Deze werd gespeeld door Frans Verdiesen, die helaas in de beslissende leg zijn meerdere moest erkennen in de tegenstander, en nipt verloor met 4-3. Eindstand werd dan ook bepaald op 4-13 in het voordeel van de DBA. Door deze overwinning zijn de heren dan ook als eerste geëindigd in de poule, en daardoor ook zeker van de Playoffs.

De play-offs vinden plaats op 1 juni 2019 in Nijkerk, en iedereen is dan ook van harte welkom om te komen kijken.

Nadia Sebaa

Ronald vd Maten

Verslag DBMN – DBA

Zaterdag 26-1was het dan zover, de eerste Laco wedstrijd in het nieuwe jaar. Ditmaal stond de wedstrijd tegen de DBMN op het progamma. Om 11.00uur werd er vertrokken vanaf de Mac aan de A6 richting Houten. Rond 12.00uur arriveerden we in Houten bij cafe Eddie’s alwaar de thuishaven van de DBMN is. Na het ingooien, papieren invullen en bekende handjes schudden, werd om 13.00uur gestart met de wedstrijden. De singles verliepen redelijk voortvarend, en het stond na 9 singles dan ook 3-6 in het voordeel van de DBA. Helaas ging het in de koppels iets minder voortvarend en werden 3 van de 4 koppels verloren, de stand na de koppels 6-7, nog steeds in het voordeel van de DBA. Onder het motto er zijn nog 4 punten te halen, werd er vol frisse moed begonnen aan de trio’s, echter wist de tegenstander ook hier 2 van de 3 trio’s te winnen en was de stand opeens veranderd in een 8-8 en moest Leroy het in de solo gaan doen voor de DBA. Uitslag van de solo 1-4 in het voordeel van Leroy, en daardoor dus 8-9 winst voor de heren van de DBA. Een winst die zwaar bevochten was, maar tevens ook de eerste plaats in de poule opleverde.

De volgende wedstrijd staat gepland op 9-3, betreft dan een thuiswedstrijd tegen DOHN in Dartcafe Burnet

Nadia Sebaa
Ronald vd Maten

LaCo Verslag DBA – SDC

Afgelopen zaterdag stond de 6e speelronde van de Laco op het progamma. Ditmaal werd er thuis gespeeld  tegen de SDC uit Wijhe. De singles gingen redelijk gelijk tegen elkaar op, en na de laatste single stond het 5-4 in het voordeel van de DBA. Na de koppels stond het 7-6 en moesten de trio’s het verschil gaan maken om de winst binnen te halen. Na de trio’s was de stand 9-7 en werd de solo helaas verloren waardoor de eindstand kwam op 9-8 in het voordeel van de DBA. Al met al een zwaar bevochten overwinning, maar een zeer belangrijk punt binnen gehaald

Volgende Laco wedstrijd is op 26 januari 2019, dan spelen we uit bij DBMN

Nadia Sebaa

Ronald vd Maten

LaCo verslag RDB – DBA

Afgelopen zaterdag stond de volgende Laco wedstrijd op het progamma. Ditmaal moesten we afreizen naar Driel, om in actie te komen tegen de RDB. Om 10.15uur vertrokken we vol goede moed met de bus vanaf de MAC aan de A6, om vervolgens bij Hoevelaken in de file terecht te komen, alwaar we een slordige 20 minuten hebben genoten van het uitzicht. Na hervatting van de reis en nog een plaspauze onderweg, arriveerden we rond 12.10uur in Driel bij de RDB. Na wat gepraat met bekenden werd er om 13.00uur begonnen met de singles. Deze verliepen voorspoedig en na de singles stond de stand op 3-6 in het voordeel van de DBA. Vervolgens kwamen de koppels aan bod en hier werden 2 van de 4 koppels gewonnen door de DBA, wat de stand bracht op 5-8 in ons voordeel. De winst was dus onder handbereik. De trio’s en de solo werden allen gewonnen door de heren waardoor de eindstand werd bepaald op 5-12 in het voordeel van de DBA.

Volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd, we spelen op 24-11 tegen SDC in Burnet, dus wil je komen kijken, we starten om 13.00uur met de wedstrijd

Nadia Sebaa
Ronald van der Maten

LaCo verslag DONHN – DBA

Zaterdag 13-10 stond de 3e laco speelronde op het programma. Ditmaal een uitwedstrijd naar DONHN in Heerhugowaard. Het vertrek stond gepland om 10.30uur, echter met wat vertraging om 11.00uur dan toch vol frisse moed richting de DONHN vertrokken. Om 12.15uur arriveerden we dan ook keurig op de plaats van bestemming en na het ingooien en bekende handjes schudden, werd er dan ook om 13.00uur van start gegaan. Al snel bleek dat er wel iets te halen was voor ons in Heerhugowaard, en stond het na de singles dan ook al 2-7 in ons voordeel. Vervolgens kwamen de koppels aan bod en werd de stand gezet op 3-10, waarna er eerst voor de inwendige mens werd gezorgd dmv het nodige eten dat bereid was door de uitbater van de plaatselijke speelgelegenheid. Na het eten volgden nog de trio’s en de solo, waarna de eindstand werd bepaald op 3-14. Een zeer goed resultaat dus op deze zaterdag.

Volgende wedstrijd is op 27-10-2018, we spelen dan uit bij RDB in Driel.

Nadia Sebaa

Ronald vd Maten

Zaterdag 8 september was het eindelijk weer zover, de 1e wedstrijd van het nieuwe Laco seizoen stond op de kalender. Tegenstander deze wedstrijd was het altijd lastige DBMN. Vol goede moet begonnen de mannen met ingooien waarna om 13.00uur begonnen werd met de wedstrijden. Als snel bleek dat de DBMN hier niet was gekomen voor de gezelligheid. Na de singles keken de heren van de DBA tegen een 7-2 achterstand aan, en begon een ieder zich toch eens flink achter de oren te krabben wat hier aan de hand was. In de koppels werden 3 van de 4 punten binnen gehaald door de DBA, waardoor de stand veranderde in 5-8 voor de DBMN. Ook in de trio’s wisten de mannen 2 van de 3 punten binnen te halen en werd de stand 7-9, waarna Leroy in de solo de eindstand bepaalde op 8-9. Na een achterstand van 7-2 dus toch nog flink terug gevochten door de mannen van de DBA.

De volgende wedstrijd staat gepland voor 13-10 en dan spelen we uit bij DOHN

Laco managers
Nadia Sebaa
Ronald van der Maten

LaCo Dames DBA vs DBMN

Gisteren speelden we met de LaCo-dames (en heren) de 1e wedstrijd van dit seizoen. Het altijd gezellige maar lastige DBMN was de tegenstander. Afgelopen jaren hebben we niet van hen kunnen winnen dus de pep-talk van manager Dennis van Maanen beperkte zich tot een simpel “gewoon slopen!!” En toen gingen we aan de bak.

Tijdens de singles was er nog wel wat vakantie-gevoel te merken bij de dames. Marianne van Loenen, Sanne Wheatman Kleijngeld en Saskia Kop verloren hun singles. Gelukkig wisten Femke Herms-van Zuiden en Aletta Wajer wel hun partij te winnen.

Met een 3-2 achterstand begonnen we aan de koppels. Dit ging duidelijk beter en 3 van de 4 punten werden binnen gehaald!

Met een 5-4 voorsprong en een inmiddels binnengestapte Miranda Bakker (11.30 geland op Schiphol en dan gewoon gelijk door naar ons, topper!!!) begonnen we aan de taak om de teamgame en solo binnen te halen en de winst te pakken.

Helaas zat het er wel in maar kwam het er bij de teamgame niet uit. Veel triples bij de tegenstander maar helaas niet bij ons, dus 5-5 en een beslissende solo voor Miranda.

De punten vielen goed maar helaas de dubbels niet. Maar zó dicht bij winst tegen DBMN zijn we lang niet geweest dus dit motiveert alleen maar extra om ze later dit seizoen wél te grazen te nemen 😉

Waarbij we op de valreep ook nog versterking gaan krijgen van Vanessa Steenbergen die toegevoegd gaat worden aan de selectie, jeej!!

Marianne van Loenen.

Alle Verslagen van 2017 – 2018 hieronder

Vorige week wist het herenteam van DartsBond Almere e.o. zich te plaatsen voor de halve finale en vandaag was het dan zover. Tot op het bot gemotiveerd vertrok de bus om 9.00 uur richting Nijkerk.

De heren van DBBR wonnen met speels gemak hun halve finale met 9-1 van BDC. De wedstrijd was in record tempo gespeeld.

In de andere halve finale was het spannender. En hoe! DBA nam na de singles de leiding met 6-3. Het werd vervolgens 6-6 en 8-8 waardoor de solo de beslissing moest brengen. De mannen uit Almere waren door heel Nederland te horen toen de beslissende dubbel viel en de winst binnen was.

Dan de finale tegen het team dat al twee jaar op rij de titel wist te pakken. De DBA heren waren niet echt onder de indruk en wederom werd het een spannende partij. Na de singles en de koppels nam DBBR de leiding met 7-6. DBA wist terug te komen naar 7-7 en 8-8 en opnieuw ging de wedstrijd naar de ultieme ontknoping en moest de solo de beslissing brengen.

Het bleef lang spannend maar uiteindelijk was het DBBR (voor de derde keer op rij) die de allerlaatste en beslissende dubbel wist te gooien en ging de solo met 4-2 naar de regerend kampioen van Nederland.

Finale DBBR vs DBA :  9-8.

DBA heren: Jurol van Borculo, Roy Brands, Ronald Brandsen, Santino Broer, Kevin Dijkstra, Robert Hartgers, Guido den Hartog, Dennis Hesseling, Nicky Kuipers, Remco Loof, Leroy Nieuwenhuis, Loek Oostendorp, Sjoerd Pijs, Eef Schellevis, Nick Stoekenbroek, Jery van Tetering, Frans Verdiesen, Martin Vrielink, Jonathan Wheatman en Nadia Sebaa en Ronald vd Maten (np-captains)

VDO-DBA
Zaterdag 17 februari stond de wedstrijd tegen VDO uit Venlo op het progamma. Om 9.30uur stond het vertrek gepland en de bus was ook lekker op tijd, waardoor we  op schema lagen om voor 12.00uur aan te komen in Venlo. In de bus zat de sfeer er goed in en om even over 12 waren we dan ook in Venlo, mede door 2x een plaspauze. Voor de heren de taak om de winst binnen te halen om nog kans te maken op de play-offs. Er moest met ruime cijfers gewonnen worden. Aan de dames de taak om te doen waar ze het hele seizoen al druk mee bezig waren, namelijk winnen wat er te winnen valt. Om 13.00uur werd er dan ook begonnen met de wedstrijden. De heren stonden als team achter de spelers die als eerste moesten aantreden, mijn indruk was dat de groep in de gaten kreeg dat er hier iets te halen was. Na de singles stond het dan ook al 8-1 voor de DBA-heren. Voordat de koppels begonnen werden alle koppen nog even flink bij elkaar gestoken, om de mededeling te doen dat we op dezelfde voet door moesten gaan om een zo groot mogelijke overwinning binnen te halen. Zo gezegd zo gedaan, na de koppels was de stand gebracht op 12-1 in het voordeel van de DBA-heren. Na de trio’s stond de stand op 14-2 en was de taak aan Leroy om het laatste punt binnen te halen, wat hij overigens ook deed en de eindstand bepaalde op 15-2 voor de DBA. Sjoerd Pijs wist tijdens dit uitstapje nog een 160 finish te noteren, Guido den Hartog wist nog een 132 finish te laten noteren. Ook de dames wisten hun wedstrijd om te zetten in winst, en wonnen met 7-4. Een zeer geslaagde Laco zaterdag dus.

De volgende Laco wedstrijd is op 10 maart, dan spelen de dames thuis tegen DSWN en zijn de heren vrij
Laco Managers
Nadia Sebaa
Ronald vd Maten

Nieuwe Mensur = dubbel BRANDS,

legendarische dubbel Brands, de dubbel 2 gaf de winnende dubbel in de Laco wedstrijd tegen FDB, hulde Roy

Verslag FDB – DBA

Zaterdag 11-11 was het dan zover, onze eerste uitwedstrijd met de Laco selectie stond op het progamma. Volgens de planning verzamelen om 10.15uur bij de Mac aan de A6 ( niet om te ontbijten) om vervolgens om 10.30uur de bus in te stappen richting het altijd gezellige Friesland. Echter merkten een paar wakkere spelers al snel dat er geen bus was om 10.15 uur. Dus ik de telefoon ter hand genomen om maar eens te bellen waar het busje was gebleven. Een medewerker van Vloettax wist mij te vertellen dat de bus inmiddels onderweg was met iet wat vertraging, maar rond 10.45uur bij de Mac zou zijn. Naar later bleek, was de bus die eigenlijk besteld was defect, vandaar de vertraging. Dus was er voor diverse mensen nog even tijd om een versnapering te halen bij de Mac, of nog even sanitair te ontspannen. Om 10.55uur arriveert eindelijk bus (inderdaad u leest het goed) waarna iedereen de bus instapt en we eindelijk op weg konden richting Winsum in Friesland. In de bus hing een gezellige sfeer, de dames en heren hadden het prima naar hun zin.
Onderweg nog een keer stoppen voor een plas pauze en eventueel roken van sommige mensen, waarna de reis verder ging richting Winsum. Immers als je halverwege de bus zit, zie je niet altijd wat er voorin een bus allemaal gaande is.
Op een gegeven moment word ik geappt door iemand vooruit de bus (nu hoor ik iedereen al denken) met het bericht dat als hij het goed heeft gezien, we echt richting Winsum in Groningen aan het rijden waren. Foute boel dus!!!!. Ik dus snel naar de buschauffeur toe en gevraagd ergens te stoppen, en te kijken of we dus goed reden, en inderdaad de routeplanner (TomTom) stuurde ons dus richting Groningen. Dus de bus gekeerd en terug gereden tot dat we inderdaad richting Winsum in Friesland konden, ondertussen de tegenpartij alvast gebeld om te vertellen dat er dus iets mis was gegaan en we er toch echt aan kwamen.
Om 13.00uur kwamen we dan eindelijk in Winsum aan, alwaar de tegenstander al zat te wachten natuurlijk. Na onze verontschuldigingen te hebben aangeboden, konden de dames en heren dan eindelijk gaan beginnen met ingooien, waarna om 13.30uur werd begonnen met de wedstrijden. Halverwege de singles was het nog erg spannend, de stand op dat moment 2-3 voor de DBA, en ook bij de dames was het erg spannend. Aan het einde van de singles stond het 3-6 voor de mannen van de DBA. We zaten dus op schema voor wat de planning was, namelijk winnen in Friesland. Echter dacht de tegenstander daar anders over en stond het na de koppels 5-8. De winst lag inmiddels binnen handbereik, met de trio’s en de solo nog te gaan, kon dit toch niet meer mis gaan?
De eerste 2 trio’s gingen dan ook naar de FDB waardoor de stand opeens 7-8 was geworden, dus kwam alles aan op de laatste trio, of in het ergste geval moest de solo de beslissing gaan brengen. Echter wilde niemand bij de DBA daar op gokken dus moest het punt gehaald gaan worden bij de laatste trio.
Jonathan, Roy en Leroy moesten voor de DBA de klus gaan klaren, dat punt moest gehaald worden om de overwinning veilig te stellen. De eerste leg werd gewonnen door de DBA en de 2e leg ging naar de FDB. De laatste en beslissende leg moest dus uitkomst brengen. Leroy en Jonathan deden hun ding, echter Roy gooide niet wat hij graag wilde, tot dat er opeens een 153 uit zijn handen kwam, en we toch redelijk door de leg kwamen en Roy zowaar checkte op dubbel 2. Een kreet van opluchting was waar hij mee afsloot, en de winst was binnen. De solo werd gespeeld door Leroy, die helaas zijn meerdere moest erkennen in de tegenstander en nipt verloor met 4-3 in legs, waardoor de eindstand kwam op 8-9 voor de DBA. Helaas wisten de dames hun overwinnig reeks niet door te zetten en verloren in Friesland met 6-5. Na het eten en de terugreis kwamen we rond 19.30uur weer aan bij de Mac, onderweg werd Roy nog wel een aantal keren herinnerd aan zijn dubbel 2, en maakte hij er zowaar zelf nog bijna een liedje mee.

De eerst volgende Laco wedstrijd is op 2-12-2017 en word gespeeld in Dartcafe Burnet tegen DBMN .
Laco Managers
Nadia Sebaa
Ronald vd Maten

Verslag LaCo wedstijd DBA-VDO

Zaterdag 30-9-2017 moesten de heren en dames Laco-selecties thuis spelen in Sportcafe Burnet gevestigd in Stedenwijk. Op het progamma stond VDO uit Venlo, een voor ons onbekende tegenstander. Rond de klok van 12.00uur begonnen onze spelers langzaam binnen te druppelen, en begonnen gretig met ingooien. Als doelstelling hadden de heren dit maal iets anders in gedachten dan de wedstrijd tegen DBBR, die helaas niet in winst kon worden omgezet. Er moest dus gewonnen gaan worden om aansluiting met de andere teams in de poule te houden. Om 12.30uur waren ook de heren uit Venlo aanwezig en konden de managers zich gaan opmaken om hun opstelling in elkaar te gaan zetten, waarna om 13.00uur de handen werden geschut en er werd begonnen met een belangrijke wedstrijd. Halverwege de singles stond het 1-3 voor de VDO, en kwam er bericht door dat de dames er al beter voorstonden tegen VDO. Aan het eind van de singles was de stand inmiddels 3-6 geworden voor de VDO-heren en deden de dames van de DBA hun eigen kunstje, namelijk gewoon doorgaan waar ze mee bezig waren, namelijk blijven winnen. Tijd om ook de heren van de DBA eens flink wakker te schudden. Na de indeling voor de koppels, nam Roy de hele groep apart en werd er een flink woordje gewisseld, dat het NU onze beurt was en de punten hier zouden blijven. (Toch altijd goed om te zien dat het een echt team is, en buiten de opstelling om, de spelers elkaar naar een hoger niveau tillen)In de koppels werd er dan door een aantal spelers ook flink orde op zaken gesteld, en knalden de hoge finishes over het bord, zo kwamen er o.a finishes van 100-104-138-112-146 en zelfs een 170 finish uit de hoge hoed. Mede door deze goede resultaten kwamen we de koppels uit met een voorsprong van 7-6, nu begon het ergens op te lijken en de heren hadden in de gaten dat de winst dus inderdaad hier zou kunnen blijven. In de trio’s gingen de mannen van de DBA gewoon verder met hun missie, namelijk 2 van de 3 trio’s omzetten in winst, waardoor de stand opeens 9-7 was geworden, met nog een solo te gaan. Na de solo word de eindstand dan ook beslist op 10-7, waarin Robert er nog 2x 180 wist uit te persen,

De dames hadden hun overwinning al veilig gesteld door met 7-4 te winnen. Alles bij elkaar was het dus een geslaagde Laco zaterdag voor de dames en heren selectie van de DBA. Iedereen hartelijk dank voor jullie enorme inzet.

Eerst volgende wedstrijd zal zijn op 28-10-2017
De Heren zijn dan VRIJ
De dames spelen dan uit bij DSWN

Eerst volgende gezamenlijke wedstrijd zal zijn op 11-11-2017 en gaan we naar de FDB in Friesland

Laco Managers
Nadia Sebaa
Ronald vd Maten

Verslag LaCo wedstrijd 09-09-2017 Heren
Zaterdag 9-9-2017 de dag dat Nadia en ik aan de slag gaan als Laco-managers bij de heren. Op tijd vertrokken richting Burnet, waar de tegenstander al op volle oorlog sterkte aanwezig is . Eenmaal daar aangekomen samen met Nadia de opstelling  gaan invullen op het wedstrijdformulier.
Tegenstander in de 1e wedstrijd van dit nieuwe seizoen is de 2 voudig kampioen DBBR. Een zware tegenstander dus.
Langzamerhand komen ook de DBA spelers binnen, en men begint driftig met warm gooien, de mannen hebben er zin in.
Om 13.00uur worden de handen geschud door beide partijen en kan de eerste wedstrijd van het seizoen gaan beginnen. Dat het geen gemakkelijke klus zou gaan worden was een ieder zich terdege bewust , en zo staat het na de singles dan ook 3-6 voor de DBBR.
Ook in de koppels raast de trein van de DBBR gewoon door komen we de trio’s in met een stand van 4-9. Na de trio’s en de Solo word de eindstand bepaald op 7-10. Wellicht had er misschien een puntje meer ingezeten, ware het niet dat in sommige gevallen de dubbel ons niet goed gezind was. Al met al toch een knappe prestatie tegen de 2 voudig kampioen van Nederland.
Complimenten aan het team dat zich voor meer dan 100% heeft ingezet, om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.
De volgende wedstrijd zal zijn op 30-9-2017 dan komt VDO op bezoek.

Ook dan zijn supporters van harte welkom om de Laco teams te komen aanmoedigen.

Team Managers
Nadia Sebaa
Ronald vd Maten