Verslagen LaCo

VDO-DBA
Zaterdag 17 februari stond de wedstrijd tegen VDO uit Venlo op het progamma. Om 9.30uur stond het vertrek gepland en de bus was ook lekker op tijd, waardoor we  op schema lagen om voor 12.00uur aan te komen in Venlo. In de bus zat de sfeer er goed in en om even over 12 waren we dan ook in Venlo, mede door 2x een plaspauze. Voor de heren de taak om de winst binnen te halen om nog kans te maken op de play-offs. Er moest met ruime cijfers gewonnen worden. Aan de dames de taak om te doen waar ze het hele seizoen al druk mee bezig waren, namelijk winnen wat er te winnen valt. Om 13.00uur werd er dan ook begonnen met de wedstrijden. De heren stonden als team achter de spelers die als eerste moesten aantreden, mijn indruk was dat de groep in de gaten kreeg dat er hier iets te halen was. Na de singles stond het dan ook al 8-1 voor de DBA-heren. Voordat de koppels begonnen werden alle koppen nog even flink bij elkaar gestoken, om de mededeling te doen dat we op dezelfde voet door moesten gaan om een zo groot mogelijke overwinning binnen te halen. Zo gezegd zo gedaan, na de koppels was de stand gebracht op 12-1 in het voordeel van de DBA-heren. Na de trio’s stond de stand op 14-2 en was de taak aan Leroy om het laatste punt binnen te halen, wat hij overigens ook deed en de eindstand bepaalde op 15-2 voor de DBA. Sjoerd Pijs wist tijdens dit uitstapje nog een 160 finish te noteren, Guido den Hartog wist nog een 132 finish te laten noteren. Ook de dames wisten hun wedstrijd om te zetten in winst, en wonnen met 7-4. Een zeer geslaagde Laco zaterdag dus.

De volgende Laco wedstrijd is op 10 maart, dan spelen de dames thuis tegen DSWN en zijn de heren vrij
Laco Managers
Nadia Sebaa
Ronald vd Maten

Nieuwe Mensur = dubbel BRANDS,

legendarische dubbel Brands, de dubbel 2 gaf de winnende dubbel in de Laco wedstrijd tegen FDB, hulde Roy

Verslag FDB – DBA

Zaterdag 11-11 was het dan zover, onze eerste uitwedstrijd met de Laco selectie stond op het progamma. Volgens de planning verzamelen om 10.15uur bij de Mac aan de A6 ( niet om te ontbijten) om vervolgens om 10.30uur de bus in te stappen richting het altijd gezellige Friesland. Echter merkten een paar wakkere spelers al snel dat er geen bus was om 10.15 uur. Dus ik de telefoon ter hand genomen om maar eens te bellen waar het busje was gebleven. Een medewerker van Vloettax wist mij te vertellen dat de bus inmiddels onderweg was met iet wat vertraging, maar rond 10.45uur bij de Mac zou zijn. Naar later bleek, was de bus die eigenlijk besteld was defect, vandaar de vertraging. Dus was er voor diverse mensen nog even tijd om een versnapering te halen bij de Mac, of nog even sanitair te ontspannen. Om 10.55uur arriveert eindelijk bus (inderdaad u leest het goed) waarna iedereen de bus instapt en we eindelijk op weg konden richting Winsum in Friesland. In de bus hing een gezellige sfeer, de dames en heren hadden het prima naar hun zin.
Onderweg nog een keer stoppen voor een plas pauze en eventueel roken van sommige mensen, waarna de reis verder ging richting Winsum. Immers als je halverwege de bus zit, zie je niet altijd wat er voorin een bus allemaal gaande is.
Op een gegeven moment word ik geappt door iemand vooruit de bus (nu hoor ik iedereen al denken) met het bericht dat als hij het goed heeft gezien, we echt richting Winsum in Groningen aan het rijden waren. Foute boel dus!!!!. Ik dus snel naar de buschauffeur toe en gevraagd ergens te stoppen, en te kijken of we dus goed reden, en inderdaad de routeplanner (TomTom) stuurde ons dus richting Groningen. Dus de bus gekeerd en terug gereden tot dat we inderdaad richting Winsum in Friesland konden, ondertussen de tegenpartij alvast gebeld om te vertellen dat er dus iets mis was gegaan en we er toch echt aan kwamen.
Om 13.00uur kwamen we dan eindelijk in Winsum aan, alwaar de tegenstander al zat te wachten natuurlijk. Na onze verontschuldigingen te hebben aangeboden, konden de dames en heren dan eindelijk gaan beginnen met ingooien, waarna om 13.30uur werd begonnen met de wedstrijden. Halverwege de singles was het nog erg spannend, de stand op dat moment 2-3 voor de DBA, en ook bij de dames was het erg spannend. Aan het einde van de singles stond het 3-6 voor de mannen van de DBA. We zaten dus op schema voor wat de planning was, namelijk winnen in Friesland. Echter dacht de tegenstander daar anders over en stond het na de koppels 5-8. De winst lag inmiddels binnen handbereik, met de trio’s en de solo nog te gaan, kon dit toch niet meer mis gaan?
De eerste 2 trio’s gingen dan ook naar de FDB waardoor de stand opeens 7-8 was geworden, dus kwam alles aan op de laatste trio, of in het ergste geval moest de solo de beslissing gaan brengen. Echter wilde niemand bij de DBA daar op gokken dus moest het punt gehaald gaan worden bij de laatste trio.
Jonathan, Roy en Leroy moesten voor de DBA de klus gaan klaren, dat punt moest gehaald worden om de overwinning veilig te stellen. De eerste leg werd gewonnen door de DBA en de 2e leg ging naar de FDB. De laatste en beslissende leg moest dus uitkomst brengen. Leroy en Jonathan deden hun ding, echter Roy gooide niet wat hij graag wilde, tot dat er opeens een 153 uit zijn handen kwam, en we toch redelijk door de leg kwamen en Roy zowaar checkte op dubbel 2. Een kreet van opluchting was waar hij mee afsloot, en de winst was binnen. De solo werd gespeeld door Leroy, die helaas zijn meerdere moest erkennen in de tegenstander en nipt verloor met 4-3 in legs, waardoor de eindstand kwam op 8-9 voor de DBA. Helaas wisten de dames hun overwinnig reeks niet door te zetten en verloren in Friesland met 6-5. Na het eten en de terugreis kwamen we rond 19.30uur weer aan bij de Mac, onderweg werd Roy nog wel een aantal keren herinnerd aan zijn dubbel 2, en maakte hij er zowaar zelf nog bijna een liedje mee.

De eerst volgende Laco wedstrijd is op 2-12-2017 en word gespeeld in Dartcafe Burnet tegen DBMN .
Laco Managers
Nadia Sebaa
Ronald vd Maten

Verslag LaCo wedstijd DBA-VDO

Zaterdag 30-9-2017 moesten de heren en dames Laco-selecties thuis spelen in Sportcafe Burnet gevestigd in Stedenwijk. Op het progamma stond VDO uit Venlo, een voor ons onbekende tegenstander. Rond de klok van 12.00uur begonnen onze spelers langzaam binnen te druppelen, en begonnen gretig met ingooien. Als doelstelling hadden de heren dit maal iets anders in gedachten dan de wedstrijd tegen DBBR, die helaas niet in winst kon worden omgezet. Er moest dus gewonnen gaan worden om aansluiting met de andere teams in de poule te houden. Om 12.30uur waren ook de heren uit Venlo aanwezig en konden de managers zich gaan opmaken om hun opstelling in elkaar te gaan zetten, waarna om 13.00uur de handen werden geschut en er werd begonnen met een belangrijke wedstrijd. Halverwege de singles stond het 1-3 voor de VDO, en kwam er bericht door dat de dames er al beter voorstonden tegen VDO. Aan het eind van de singles was de stand inmiddels 3-6 geworden voor de VDO-heren en deden de dames van de DBA hun eigen kunstje, namelijk gewoon doorgaan waar ze mee bezig waren, namelijk blijven winnen. Tijd om ook de heren van de DBA eens flink wakker te schudden. Na de indeling voor de koppels, nam Roy de hele groep apart en werd er een flink woordje gewisseld, dat het NU onze beurt was en de punten hier zouden blijven. (Toch altijd goed om te zien dat het een echt team is, en buiten de opstelling om, de spelers elkaar naar een hoger niveau tillen)In de koppels werd er dan door een aantal spelers ook flink orde op zaken gesteld, en knalden de hoge finishes over het bord, zo kwamen er o.a finishes van 100-104-138-112-146 en zelfs een 170 finish uit de hoge hoed. Mede door deze goede resultaten kwamen we de koppels uit met een voorsprong van 7-6, nu begon het ergens op te lijken en de heren hadden in de gaten dat de winst dus inderdaad hier zou kunnen blijven. In de trio’s gingen de mannen van de DBA gewoon verder met hun missie, namelijk 2 van de 3 trio’s omzetten in winst, waardoor de stand opeens 9-7 was geworden, met nog een solo te gaan. Na de solo word de eindstand dan ook beslist op 10-7, waarin Robert er nog 2x 180 wist uit te persen,

De dames hadden hun overwinning al veilig gesteld door met 7-4 te winnen. Alles bij elkaar was het dus een geslaagde Laco zaterdag voor de dames en heren selectie van de DBA. Iedereen hartelijk dank voor jullie enorme inzet.

Eerst volgende wedstrijd zal zijn op 28-10-2017
De Heren zijn dan VRIJ
De dames spelen dan uit bij DSWN

Eerst volgende gezamenlijke wedstrijd zal zijn op 11-11-2017 en gaan we naar de FDB in Friesland

Laco Managers
Nadia Sebaa
Ronald vd Maten

Verslag LaCo wedstrijd 09-09-2017 Heren
Zaterdag 9-9-2017 de dag dat Nadia en ik aan de slag gaan als Laco-managers bij de heren. Op tijd vertrokken richting Burnet, waar de tegenstander al op volle oorlog sterkte aanwezig is . Eenmaal daar aangekomen samen met Nadia de opstelling  gaan invullen op het wedstrijdformulier.
Tegenstander in de 1e wedstrijd van dit nieuwe seizoen is de 2 voudig kampioen DBBR. Een zware tegenstander dus.
Langzamerhand komen ook de DBA spelers binnen, en men begint driftig met warm gooien, de mannen hebben er zin in.
Om 13.00uur worden de handen geschud door beide partijen en kan de eerste wedstrijd van het seizoen gaan beginnen. Dat het geen gemakkelijke klus zou gaan worden was een ieder zich terdege bewust , en zo staat het na de singles dan ook 3-6 voor de DBBR.
Ook in de koppels raast de trein van de DBBR gewoon door komen we de trio’s in met een stand van 4-9. Na de trio’s en de Solo word de eindstand bepaald op 7-10. Wellicht had er misschien een puntje meer ingezeten, ware het niet dat in sommige gevallen de dubbel ons niet goed gezind was. Al met al toch een knappe prestatie tegen de 2 voudig kampioen van Nederland.
Complimenten aan het team dat zich voor meer dan 100% heeft ingezet, om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.
De volgende wedstrijd zal zijn op 30-9-2017 dan komt VDO op bezoek.

Ook dan zijn supporters van harte welkom om de Laco teams te komen aanmoedigen.

Team Managers
Nadia Sebaa
Ronald vd Maten