Verslagen LaCo

Verslag LaCo wedstijd DBA-VDO

Zaterdag 30-9-2017 moesten de heren en dames Laco-selecties thuis spelen in Sportcafe Burnet gevestigd in Stedenwijk. Op het progamma stond VDO uit Venlo, een voor ons onbekende tegenstander. Rond de klok van 12.00uur begonnen onze spelers langzaam binnen te druppelen, en begonnen gretig met ingooien. Als doelstelling hadden de heren dit maal iets anders in gedachten dan de wedstrijd tegen DBBR, die helaas niet in winst kon worden omgezet. Er moest dus gewonnen gaan worden om aansluiting met de andere teams in de poule te houden. Om 12.30uur waren ook de heren uit Venlo aanwezig en konden de managers zich gaan opmaken om hun opstelling in elkaar te gaan zetten, waarna om 13.00uur de handen werden geschut en er werd begonnen met een belangrijke wedstrijd. Halverwege de singles stond het 1-3 voor de VDO, en kwam er bericht door dat de dames er al beter voorstonden tegen VDO. Aan het eind van de singles was de stand inmiddels 3-6 geworden voor de VDO-heren en deden de dames van de DBA hun eigen kunstje, namelijk gewoon doorgaan waar ze mee bezig waren, namelijk blijven winnen. Tijd om ook de heren van de DBA eens flink wakker te schudden. Na de indeling voor de koppels, nam Roy de hele groep apart en werd er een flink woordje gewisseld, dat het NU onze beurt was en de punten hier zouden blijven. (Toch altijd goed om te zien dat het een echt team is, en buiten de opstelling om, de spelers elkaar naar een hoger niveau tillen)In de koppels werd er dan door een aantal spelers ook flink orde op zaken gesteld, en knalden de hoge finishes over het bord, zo kwamen er o.a finishes van 100-104-138-112-146 en zelfs een 170 finish uit de hoge hoed. Mede door deze goede resultaten kwamen we de koppels uit met een voorsprong van 7-6, nu begon het ergens op te lijken en de heren hadden in de gaten dat de winst dus inderdaad hier zou kunnen blijven. In de trio’s gingen de mannen van de DBA gewoon verder met hun missie, namelijk 2 van de 3 trio’s omzetten in winst, waardoor de stand opeens 9-7 was geworden, met nog een solo te gaan. Na de solo word de eindstand dan ook beslist op 10-7, waarin Robert er nog 2x 180 wist uit te persen,

De dames hadden hun overwinning al veilig gesteld door met 7-4 te winnen. Alles bij elkaar was het dus een geslaagde Laco zaterdag voor de dames en heren selectie van de DBA. Iedereen hartelijk dank voor jullie enorme inzet.

Eerst volgende wedstrijd zal zijn op 28-10-2017
De Heren zijn dan VRIJ
De dames spelen dan uit bij DSWN

Eerst volgende gezamenlijke wedstrijd zal zijn op 11-11-2017 en gaan we naar de FDB in Friesland

Laco Managers
Nadia Sebaa
Ronald vd Maten

Verslag LaCo wedstrijd 09-09-2017 Heren
Zaterdag 9-9-2017 de dag dat Nadia en ik aan de slag gaan als Laco-managers bij de heren. Op tijd vertrokken richting Burnet, waar de tegenstander al op volle oorlog sterkte aanwezig is . Eenmaal daar aangekomen samen met Nadia de opstelling  gaan invullen op het wedstrijdformulier.
Tegenstander in de 1e wedstrijd van dit nieuwe seizoen is de 2 voudig kampioen DBBR. Een zware tegenstander dus.
Langzamerhand komen ook de DBA spelers binnen, en men begint driftig met warm gooien, de mannen hebben er zin in.
Om 13.00uur worden de handen geschud door beide partijen en kan de eerste wedstrijd van het seizoen gaan beginnen. Dat het geen gemakkelijke klus zou gaan worden was een ieder zich terdege bewust , en zo staat het na de singles dan ook 3-6 voor de DBBR.
Ook in de koppels raast de trein van de DBBR gewoon door komen we de trio’s in met een stand van 4-9. Na de trio’s en de Solo word de eindstand bepaald op 7-10. Wellicht had er misschien een puntje meer ingezeten, ware het niet dat in sommige gevallen de dubbel ons niet goed gezind was. Al met al toch een knappe prestatie tegen de 2 voudig kampioen van Nederland.
Complimenten aan het team dat zich voor meer dan 100% heeft ingezet, om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.
De volgende wedstrijd zal zijn op 30-9-2017 dan komt VDO op bezoek.

Ook dan zijn supporters van harte welkom om de Laco teams te komen aanmoedigen.

Team Managers
Nadia Sebaa
Ronald vd Maten