Zondag 23 september 1e DBA Ranking 2018/2019.

Het rankingseizoen gaat komende zondag van start in Partycentrum Burnet. Iedereen vanaf 16 jaar mag meedoen, je hoeft geen lid te zijn van de DBA en de inschrijving is gratis!

Om voor de eindranking prijzen in aanmerking te komen dien je lid te zijn van de DBA e.o.

Locatie: Partycentrum Burnet, Kampenweg 7, 1324 SB Almere
Zaal open: 12.00 uur.
Inschrijving sluit om 13.00 uur.

Voor verdere informatie en een overzicht van de overige ranking toernooien kunt u terecht op onze site onder ranking.

Het reglement staat onder DBA – Reglementen
Download het reglement

Topsportvergoedingen uitgereikt aan : Aletta Wajer, Femke Herms en Layla Brussel

Afgelopen zondag 16 september tijdens de eerste NDB Ranking van dit jaar zijn de topsportvergoedingen uitgereikt aan Aletta, Femke en Layla.
Topsportvergoedingen kunnen worden toegekend aan DBA-speelsters of -spelers de die door hun prestaties op (inter)nationale toernooien mogen deelnemen aan bijvoorbeeld een Winmau World Masters of een WK.
Aletta wist door winst van Prodarts Road to Winmau ranking een Winmau ticket te bemachtigen. Femke maakt deel uit van de Nederlandse Selectie en zal Nederland vertegenwoordigen tijdens het WDF Europe Cup in Budapest (Hongarije) en daarna ook meedoen aan de Winmau.
Layla heeft haar ticket voor de Winmau te danken aan onder andere het kampioenschap tijdens Next Talent of Darts 2017 en Champions League of Darts 2018, daarnaast maakt ze sinds 2015 deel uit van de Nederlandse Jeugdselectie.
Bij deze wensen wij alle speelsters veel succes op de komende internationale toernooien.

Femke Herms naar WDF Europe Cup Darts 2018

Van 25 tot en met 30 september staat de WDF Europe Cup Darts 2018 op het programma. Dit prachtige evenement zal plaatsvinden in Hongarije. Hotel Budapest in de gelijknamige hoofdstad is gastheer van dit prachtige evenement. Vijf dagen lang staat darts in de spotlights en zullen er vele bekende dartsnamen zoals Scott Mitchell, Jim Williams, Ross Montgomery en Deta Hedman deelnemen aan dit internationale toptoernooi. Natuurlijk zijn ook de regerend single kampioenen Richard Veenstra en Sharon Prins van de partij. 

De namen van de darters die Nederland gaan vertegenwoordigen zijn inmiddels bekend gemaakt door de damesbondscoach Karin ten Kate en herenbondscoach John Lokken. Het dameskwartet bestaat uit Femke Herms, Vanessa Zuidema, Anca Zijlstra en Sharon Prins. Aileen de Graaf heeft eerder aangegeven wegens privéomstandigheden dit keer niet beschikbaar te zijn. Martijn Kleermaker, Chris Landman, Willem Mandigers en Richard Veenstra zijn de vier spelers die gezamenlijk het herenteam vormen. In de komende weken wordt zowel het heren- als damesteam uitgebreid voorgesteld. Beide teams spelen een singletoernooi, koppeltoernooi en teamtoernooi en strijden voor de overalltitels. 

Lees meer op de website van de Nederlandse Darts Bond.

Baan controles.

Zoals enige maanden geleden aangekondigd, hebben onze baancontroleurs in de zomerperiode hard gewerkt om alle speellocaties te controleren.
Voor alle speelgelegenheden zijn de banen waar competitie op gespeeld worden, per heden goedgekeurd.

Ook zijn de speelgelegenheden  waar  dit seizoen DBA rankings gehouden worden gekeurd en alle wedstrijdbanen in orde bevonden.

Het bestuur dankt de baancontroleurs Gaby Post en Sander Woud voor hun inzet en goede werk.

verslag LaCo Heren DBA – DBMN

Zaterdag 8 september was het eindelijk weer zover, de 1e wedstrijd van het nieuwe Laco seizoen stond op de kalender. Tegenstander deze wedstrijd was het altijd lastige DBMN. Vol goede moet begonnen de mannen met ingooien waarna om 13.00uur begonnen werd met de wedstrijden. Al snel bleek dat de DBMN hier niet was gekomen voor de gezelligheid. verslag

“verslag LaCo Heren DBA – DBMN” verder lezen

Succesvolle terugkeer DBA in JeugdLaCo.

Na een jaar afwezigheid vanwege een tekort aan spelers, doet de DBA dit seizoen weer mee met een vernieuwd team. Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de DVS op de rol. Met 2 debutanten in de singles ging de DBA voortvarend van start en nam een 3-2 voorsprong. 

Met het eerste koppel trok de DVS de stand weer gelijk, maar Darryl en Damian trokken hun partij over de streep: 4-3. Coach Hans Stoekenbroek toonde lef en zette in het derde koppel de 2 jonge meiden Julia en Lieke in, die hun debuut in de LaCo maakten. Met een grote grijns op de gezichten zetten zij gewoon even een 3-0 op het schrijfbord, stand 5-3. Mooie prestatie dames! Het bleef spannend want het laatste koppel ging weer naar de tegenstander.

“Succesvolle terugkeer DBA in JeugdLaCo.” verder lezen

Online Inschrijving Heren A En Dames.

Tijdens het aankomende seizoen kunnen de heren A en dames niet meer inschrijven in de locatie, maar alleen nog via een online voor-inschrijving. Dit geeft de NDB de mogelijkheid om de loting en de tijdsplanning vooraf te maken en het toernooi strakker te laten verlopen. De loting en de starttijden worden op de zaterdagavond voor de ranking uiterlijk om 21.00 uur gepubliceerd. De spelers ontvangen op de dag zelf een spelerskaart met hun tijden erop zodat ze precies weten wanneer en waar ze in actie moeten komen. Deze kaart dient men minstens een kwartier voor je starttijd op te halen bij de wedstrijdleiding.

Je kunt je inschrijven via deze link. Gevraagd wordt om de naam, geboortedatum, e-mailadres en NDB nummer. Je kunt je ook zonder NDB nummer inschrijven, maar dan kun je geen punten verdienen voor de ranking. Een NDB nummer kun je tijdens het toernooi ook nog aanvragen aan de wedstrijdtafel. Neem hiervoor altijd je lidnummer mee van jouw lidorganisatie. Wij zorgen vervolgens dat je punten verwerkt worden.

De inschrijving is alleen geldig als je online betaald hebt en als je een bevestigings e-mail hebt ontvangen.

Online inschrijven Open Midden Nederland op 16 september a.s.
Waar?
Klik op deze link!

Tot wanneer?
De inschrijving blijft open tot zaterdagmiddag 15 september 15.00 uur.

Kosten?
De kosten zijn €10,- voor de inschrijving en €0,75 transactiekosten.
De transactiekosten komen ten goede aan het het bedrijf achter de online inschrijving.

Publicatie loting?
De loting, inclusief een lijst met starttijden, wordt uiterlijk zaterdagavond 15 september om 21.00 uur gepubliceerd.

Spelerskaart ophalen?
Op de locatie aan de wedstrijdtafel en minstens een kwartier voor jouw starttijd.

De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een inschrijfbriefje in op de locatie!

Gepubliceerd in NDB Ranking .

Ron Meulenkamp schakelt Michael Smith uit.

Zondag 2 september 2018. Finaledag van het Euro Tour: German Darts Championship.

Onze landgenoot Ron Meulenkamp mocht de partij beginnen tegen de nummer twee geplaatste Michael Smith. De eerste leg ging met de darts mee, want The Bomb gooide dubbel 10 voor de eerste voorsprong. Via een 72-finish in twee darts [akte Meulenkamp de eerste break van de partij en nam dus een 2-0 voorsprong. De derde leg ging wederom naar de Nederlander, terwijl Smith de leg eigenlijk wel hoorde te winnen met zijn grote voorsprong, maar hij miste een aantal dubbels waar The Bomb dus van profiteerde. In de vierde leg miste Ron Meulenkamp een 170-finish op de bull en wist in de herkansing 25 niet uit te gooien en nu pakte Smith wel zijn kans. Via tops in de vijfde leg wist Meulenkamp het verschil weer naar drie te brengen. Smith hield ook zijn eigen leg via dubbel 10 en zo werd het dus 2-4. De zevende leg werd geen prooi voor de Nederlander maar wel voor Smith die daarmee de break terug pakte en zo dus weer helemaal terug was in de partij. Via een 12-darter werd het al snel weer gelijk bij 4-4 en begon de partij dus eigenlijk weer opnieuw en speelden de heren nu nog een best of drie. De negende leg ging naar Meulenkamp en dus stond de Nederlander via een 76-finish op matchpoint. Met een 68-finish wint Meulenkamp de tiende leg en dus ook de wedstrijd. Hij schakelt daarmee de nummer twee geplaatste Smith uit.

Bron: Dartfreakz.nl  Door: Marcel Bus

Wisselend succes CLoD Egmond aan Zee.

Layla Brussel maakte zaterdag 1 september voor de vierde keer haar opwachting op de Champions League of Darts. De vorige drie keren was de halve finale het eindstation. Drie keer is scheepsrecht en deze keer had zij zich voorgenomen om de finale te spelen. En dat lukte dan ook. Een getergde Layla dacht, als ik dan toch op dat podium sta, dan moet die titel ook mee naar huis. In een spannende finale tegen haar vriendin Lerena Rietbergen, stond het na vier legs 2 – 2. In de beslissende leg stonden beiden op een finish, maar die drommelse dubbel wilde maar niet vallen. Na verschillende pogingen viel uiteindelijk de beslissing in het voordeel van Layla, 3 -2 en de titel was binnen.

Bij de junioren zat Jeremy Doorenspleet in een zware poule van 5 en wist de KO-fase niet te bereiken. Dan zijn broertje bij de aspiranten maar aanmoedigen. Damian werd tweede in zijn poule en mocht door. Hij wist het te brengen tot de kwartfinale, die hij helaas verloor.

Aan het senioren toernooi deden voor de DBA bij de dames Vanessa Steenhorst en Aletta Wajer mee. Vanessa strandde bij de L16 en Aletta moest het onderspit delven in de halve finale tegen Astrid Trouwborst en behaalde hiermee een mooie 3e plaats.

Heren: Martin Vrielink had in de eerste ronde een bye en verloor vervolgens zijn wedstrijd in de tweede ronde. Leon Tamminga was goed op dreef, maar helaas verloor hij  bij de L16 van de latere finalist en winnaar van het toernooi Jeffrey Sparidaans.

Layla Brussel winnares Champions League of Darts 2018.