Uitgelicht

Teams inschrijven Competitie 2018 – 2019

Op deze pagina kan je je team inschrijven voor het seizoen
2018 – 2019
Even op nieuw team klikken dan kom je op deze pagina
Ingeschreven teams, hier!
 • Days

 • Hours

 • Minutes

 • Seconds

 

 

Landelijke Divisiekampioenschappen

Op zaterdag 23 juni en zondag 1 juli organiseert de Nederlandse Darts
Bond de Landelijke Divisiekampioenschappen!
Op zaterdag 23 juni spelen alle kampioenen van de 2e, 3e, 4e en 5e
divisies.
Op zondag 1 juli spelen alle kampioenen van de Ere- en 1ste divisies.

De kampioenschappen worden gehouden in:
Sporthal Corlaer, Henri Nouwenstraat 4 ,3863 HV Nijkerk
Zaal open: 10.00 uur. Melden captains: 10.30 uur Loting: 10.45 uur
Aanvang wedstrijden: 11.00 uur

Namens onze bond zullen in actie komen:
Eredivisie: Vloettax
1ste divisie: Face to Face
2de divisie: Game Shot
3de divisie: Firestarters
4de divisie: Pit Vipers

We wensen de teams veel succes en plezier toe op deze dag!

Namens het Bestuur,

Dennis Veldhuis
Competitiezaken

Agenda NDB Ranking Circuit 2018-2019

 1.  Open Midden Nederland / 16 september 2018 / DBMN
 2. Open Rotterdam / 14 oktober 2018 / RDO
 3. Open Fries / 02 december 2018 / FDB
 4. NK Darts / 16 december 2018 / NDB
 5. VDO Open / 20 januari 2019 / VDO
 6. Open Stedendriehoek / 3 maart 2019 / DVS
 7. Open Peelland / 24 maart 2019 / PDB
 8. Afsluitende NDB Ranking / 28 april 2019 / NDB

Met opgeheven hoofd naar het LaCo zilver.

Vorige week wist het herenteam van DartsBond Almere e.o. zich te plaatsen voor de halve finale en vandaag was het dan zover. Tot op het bot gemotiveerd vertrok de bus om 9.00 uur richting Nijkerk.

De heren van DBBR wonnen met speels gemak hun halve finale met 9-1 van BDC. De wedstrijd was in record tempo gespeeld.

In de andere halve finale was het spannender. En hoe! DBA nam na de singles de leiding met 6-3. Het werd vervolgens 6-6 en 8-8 waardoor de solo de beslissing moest brengen. De mannen uit Almere waren door heel Nederland te horen toen de beslissende dubbel viel en de winst binnen was.

Dan de finale tegen het team dat al twee jaar op rij de titel wist te pakken. De DBA heren waren niet echt onder de indruk en wederom werd het een spannende partij. Na de singles en de koppels nam DBBR de leiding met 7-6. DBA wist terug te komen naar 7-7 en 8-8 en opnieuw ging de wedstrijd naar de ultieme ontknoping en moest de solo de beslissing brengen.

Het bleef lang spannend maar uiteindelijk was het DBBR (voor de derde keer op rij) die de allerlaatste en beslissende dubbel wist te gooien en ging de solo met 4-2 naar de regerend kampioen van Nederland.

Finale DBBR vs DBA :  9-8.

DBA heren: Jurol van Borculo, Roy Brands, Ronald Brandsen, Santino Broer, Kevin Dijkstra, Robert Hartgers, Guido den Hartog, Dennis Hesseling, Nicky Kuipers, Remco Loof, Leroy Nieuwenhuis, Loek Oostendorp, Sjoerd Pijs, Eef Schellevis, Nick Stoekenbroek, Jery van Tetering, Frans Verdiesen, Martin Vrielink, Jonathan Wheatman en Nadia Sebaa en Ronald vd Maten (np-captains)

Landelijke Competitie (LaCo)

Op 9 juni mag het LaCo herenteam van de DBA opnieuw afreizen naar Nijkerk, om daar in sporthal De Corlaer aan de Henri Nouwenstraat 4, de halve finale te spelen tegen het team van de DVS . Als deze wedstrijd gewonnen wordt, mag de DBA de finale spelen tegen de winnaar van de andere halve finale, nl. DBBR  vs  BDC, voor het kampioenschap van Nederland.

De bus vertrekt zaterdag om 9.00 uur vanaf de McDonald’s aan de A6. Supporters en vrijwillige schrijvers zijn van harte welkom om mee te gaan. Wees wel op tijd want vol is vol.

Het bestuur wenst de spelers en de coaches veel succes.

 

LaCo senioren Playoffs in Nijkerk.

Sporthal De Corlaer in Nijkerk was vandaag wederom de arena waar acht Dames- en acht Herenteams de strijd aangingen voor plaatsing voor de finaledag op 9 juni.

DBA Dames.                                                                                                        In deze poule waren de dames van de RDB goed voorbereid naar Nijkerk gekomen. Alle drie de wedstrijden werden omgezet in winst. Ook de dames van de DBMN wisten zich opnieuw te plaatsen voor de finaledag.                                           Met 1 overwinning en 2 nederlagen was het helaas het eindstation voor de dames van de DBA.

DBMN – DBA   7 – 4           DVS – DBA   2 – 9          RDB – DBA   8 -3.

Heren DBA. In deze poule liet regerend kampioen DBBR er geen gras over groeien, met duidelijke cijfers werden de 3 poulewedstrijden gewonnen van DBA, Dora en RDB en was het doel bereikt. Ook de DBA wist zich te plaatsen voor de finaledag volgende week zaterdag door te winnen van de RDB en Dora.

DORA – DBA   3 – 10          DBA – RDB   12 – 5            DBBR – DBA   10 – 7.

Bekerkampioen Ere/1e divisie DBA 2017-2018 : No Mercy !

Afgelopen zondag mocht team No Mercy door winstpartijen op zowel 100% Proof en H.e.i.n.e.k.e.n. tijdens de finale van de beker zich uit roepen tot Bekerkampioen DBA 2017 -2018 en kunnen zij op het nationale NDB Bekertoernooi op zondag 10 juni in Nijkerk meten met alle andere bekerkampioenen.
Op de 2e plaats H.e.i.n.e.k.e.n. en 3e plaats 100% Proof.
We bedanken iedereen hartelijk voor hun aanwezigheid en feliciteren de teams met hun behaalde eindnotering.

Play-Offs LaCo senioren in Nijkerk.

Zowel de Dames- als de Herenselectie van onze bond heeft zich geplaatst voor de Play-Offs van de NDB  LaCo  Competitie, die plaats gaan vinden op zaterdag 2 juni 2018 in sporthal De Corlear te Nijkerk.
Aanvang eerste wedstrijden is 11.00 uur.

Mochten er vrijwilligers zijn die het leuk vinden om wedstrijden te schrijven, je steunt hiermee onze speelsters en spelers, meld je dan aan via: secretaris@dartsbondalmere.nl

Voor vervoer wordt gezorgd en wij vertrekken om 9.00 uur vanaf de MacDonalds aan de A6 naar de sporthal in Nijkerk.

ALV bestuursupdate : Dennis Veldhuis (competitie), Hans Stoekenbroek (jeugd) gekozen en Arend Freeth (voorzitter) herkozen in het bestuur DBA.

Tijdens de ALV op 15 mei 2018 zijn Dennis en Hans gekozen als nieuwe bestuursleden van de DBA. We verwelkomen en feliciteren ze dan ook met deze functie maar ook met de ideeen, kennis en ervaring die ze allebei meebrengen.
Arend Freeth is ook herkozen voor de 3e termijn als voorzitter, waarbij hij ook heeft aangegeven dat in lijn met de Code Goed Sportbestuur dit zijn laatste termijn zal zijn binnen de DBA.
Daarnaast is Adrie Brands begonnen als nieuwe ledenadministrateur en heeft Jan Langenacker aangegeven toe te willen treden tot de Kascontrolecommissie waarvoor dank. Namens het bestuur willen wij de toegetreden functionarissen veel plezier en succes willen wensen in hun rol ten behoeve van onze vereniging.

Bekerkampioenschappen en LaCo Play-Offs

Bekerkampioenschappen Ere/1e Burnet De finale van de beker voor Ere/1e divisie is op zondag 27 mei 2018 in sportcafe Burnet, De teams die er om gaan strijden zijn: 100% Proof, NO Mercy en H.E.I.N.E.K.E.N
En op zaterdag 2 juni zijn de Play-Offs van de LaCo in Nijkerk de teams die daaraan meedoen zijn: DVS, RDB en DVO.DBBR, DBMN en DBA
Alle teams VEEL SUCCES