Aftreden bestuursleden.

Helaas moet het bestuur kenbaar maken dat door persoonlijke omstandigheden 3 bestuursleden hebben moeten besluiten te stoppen met hun vrijwilligerswerk voor de DBA. Ook is er een  bestuurslid aftredend en herkiesbaar.

Het bestuur is in gesprek met twee nieuwe kandidaten ter aanvulling van het huidige bestuur. Hierover meer op de Alg. Leden Vergadering van 15 mei.

Wel hebben we nog een vacature voor een bestuurslid Public Relations. Heeft u belangstelling voor een uitdagende functie, neem dan contact op met het bestuur via: info@dartsbondalmere.nl

Bestuur DartsBond Almere e.o.

Het einde van het seizoen is in zicht en de strijd is bijna gestreden.

De Kampioenen.
In de 2e tot en met de 4e divisie is de competitie ten einde en zijn de kampioenen bekend. Dat zijn in Div. 2A: Game Shot ,  Div. 2B: Team Balmere  , Div. 3A: De Blijk Masters , Div. 3B: Firestarters  en in de 4e div.  Pit Vipers.

Voor deze divisies staan alleen de promotie/degradatie wedstrijden op de agenda. Deze worden gehouden op 2 mei in Sportcafe Balmere. Aanvang wedstrijden 20.00 uur.

De volgende teams dienen hiervoor aanwezig te zijn:
11e derde divisie: Op Goed Geluk en t’Bruggetje
3e en 4e van de vierde divisie: Hungarian Wizards en Leoni Blue
11e tweede divisie: de Snoetjes en Weesper Flyers 1
2e derde divisie: de Burnets en Dartmere.
Meld  svp bij de Competitieleiding voor 27 april 2018 of u wel of niet gaat deelnemen!

De divisiekampioenschappen  worden gespeeld op 3 mei in Cafe ’t Trompetje. De aanvangstijd is 20.00 uur.
Hier gaat de strijd tussen Game Shot en Team Balmere (2e div.) en voor de 3e div. zijn het De Blijkmasters en de Firestarters.
De winnaars mogen gaan deelnemen aan de landelijke divisie kampioenschappen in Nijkerk op 23 juni 2018.

Ere div.:   Hier staat Vloettax bovenaan op ruime afstand gevolgd door No Mercy en daarachter  op ruime afstand  t Geheime Wapen. Er moeten nog een aantal wedstrijden worden gespeeld, dus de ontknoping laat nog even op zich wachten..

In de 1 e   Divisie is het spannend.  El Toro en Face2Face staan 1e en 2e met 1 puntje verschil, gevolgd door De Smurfen op 11 punten . Er staan nog 3 wedstrijden op de rol, dus het is nog even afwachten.

De Bekerwinnaars.
De kampioen van de 2e,3e, en 4e divisie is geworden Twenty One Square. Het was een mooie finaledag die gehouden werd in ‘t Snookertje te Bussum.

De finale van de beker voor Ere/1e divisie is op zondag 27 mei 2018  in sportcafe Burnet. De teams die er om gaan strijden zijn: 100% Proof, NO Mercy, H.E.I.N.E.K.E.N en Vloettax.

Prijsuitreiking    Competitie.
Om het seizoen 2017/2018  af te sluiten gaan we de uitreiking van de bekers m.b.t. de competitie en hoge finishes op zondag 27 mei 2018 na de bekerfinale Ere/1e in sportcafe Burnet doen.

We hopen de winnaars die dag allemaal te zien.

NDB Ranking 2017-2018 : Layla Brussel wint laatste rankingtoernooi en 2e plaats overall meisjes, Jonathan Wheatman 2e plaats overall Heren B

Op de afsluitende ranking van het seizoen 2017-2018 heeft Layla Brussel afgelopen zondag 22 april het laatste toernooi op haar naam gezet en wist ze haar 2e plaats vast te houden op de overall NDB ranking waarbij Lerena Rietbergen zich NDB Kampioen 2017-2018 bij de meisjes mocht noemen.
Bij de heren B was de strijd nog niet gestreden maar wist Kevin Harms het toernooi op zijn naam te zetten, waardoor Jonathan Wheatmnan met zicht op het kampioenschap toch genoegen moest nemen met 2e plaats wat natuurlijk erg zuur is als je bijna het hele seizoen op de 1e plaats staat.
Het bestuur wil hierbij Jonathan en Layla toch van harte feliciteren met deze prestatie en hun 2e plaats overall.

Finale Bekerkampioenschappen 2e , 3e en 4e divisie.

Zaterdag 21 april stond in het teken van de jaarlijkse eindstrijd voor de lagere divisies in de bekercompetitie.
Gastheer was wederom Het Snookertje in Bussum en de wedstrijdleiding was in goede handen van competitie-leider Ard Maasakker, die zelf ook moest spelen met zijn team en dus een drukke dag had.

In de winnaarsronde van de bekercompetitie traden de volgende teams in het strijdperk:
Game Shot 2e divisie A / Lucky Red 2e divisie B / Twenty One Square 3e divisie B / Buitenbeentjes 3e divisie B.
Na loting kwamen deze teams tegen elkaar uit:

Twenty One Square vs Game Shot en Lucky Red vs Buitenbeentjes

In de verliezersronde van de bekercompetitie mochten de volgende teams hun pijlen laten vliegen:
Sixpack 2e divisie A / Koerier2 2e divisie B / So What 3e divisie A / Firestarters 3e divisie B
De loting bepaalde de volgende wedstrijden: Sixpack  vs  Firestarters en      So What  vs  Koerier2.

De wedstrijden verliepen vlot en de sfeer was prima. Het warme weer had niet echt invloed op de prestaties van de spelers, tenminste wij hoorden niemand klagen.
Aan het eind van de middag mochten wij de volgende stand noteren en voorzitter Arend Freeth reikte samen met Ard de prijzen uit.

Winnaarsronde:                                                            Verliezersronde:
1e plaats Twenty One Square                                   1e plaats Firestarters
2e plaats Lucky Red                                                     2e plaats Koerier2
3e plaats Game Shot                                                    3e plaats Sixpack
3e plaats Buitenbeentjes                                            3e plaats So What

Alle teams bedankt voor een gezellige Beker finaledag, het Snookertje bedankt voor de gastvrijheid en Ard Maasakker bedankt voor de organisatie. De foto’s worden binnenkort gepubliceerd.

Het bestuur.

LaCo DBA-FDB bij Burnet

Zaterdag 28-4 spelen de Dames en Heren Laco selectie hun laatste thuis wedstrijd van dit seizoen in dartcafe Burnet. Tegenstander die dag is de FDB uit Friesland, aanvang van de wedstrijden is om 13.00uur, supporters zijn van harte welkom om de teams te komen aanmoedigen

Tot dan!!!!!!!!!

Nadia Sebaa
Ronald vd Maten

Kemphanen gestopt Div. 1A

Het team van de Kemphanen uit de 1e divisie is per direct uit de competitie gestapt, omdat zij niet meer voldoende spelers op de been konden brengen.

Alle wedstrijdresultaten van de 2e competitie helft worden geschrapt en er zal een herberekening van de punten gaan plaatsvinden.

Het bestuur.

Nieuwe ontwikkeling paradarts

Mede door de media aandacht voor de invalidesport groeit ook de belangstelling voor het darten voor mensen met een beperking, dat wij in navolging van de NDB het Para-darts noemen.                                                          Op het moment van schrijven hebben wij in ons DBA Jeugdhonk op de maandagavond ongeveer 15 leden in huis. Dit is voor het moment het maximum wat we kunnen hebben, aangezien deze groep meer begeleiding nodig heeft en  ook de jeugd de nodige ruimte moet hebben om te trainen.

De DBA heeft het verstandig gevonden om voor  deze doelgroep een Coördinator Para-darts aan te stellen.                                                                        Frans Klaver, hij doet al geruime tijd de begeleiding, heeft zich hiervoor beschikbaar gesteld. Samen met 2 begeleiders, de heren Gerard Wilmink en Erik Peters, zetten zij zich in om het Para-darts in Flevoland op de kaart te zetten.

Arnold Bervoets                                                                                                                            secretaris DartsBond Almere e.o.