Open Midden Nederland. 2018

Afgelopen zondag 4 maart stond in Driebergen-Rijsenburg de zesde ranking van het seizoen, de Open Midden Nederland, op het programma. Chris Landman, Sharon Prins, Max Timmers en Cliff Ruiter wonnen bij de senioren. Jurjen van der Velde, Lerena Rietbergen en Pim van Bijnen waren de beste bij de jeugd.

Landman was voorafgaand aan het toernooi de gedeelde nummer 12 op de ranglijst. In de kwartfinale trof hij koploper Martijn Kleermaker, die met 4-3 werd verslagen. Vervolgens schudde hij Lars de Jong in de halve finale van zich af en in de finale was Jeffrey Sparidaans de tegenstander. Dankzij een 2-1 overwinning in sets werd hij de kampioen op de Open Midden Nederland. Voor Sharon Prins was het een succesvolle zesde ranking. Ze pakte zelf de winst door een overwinning op Astrid Trouwborst, terwijl koploper Anca Zijlstra bij de laatste 64 van Patricia Rudolph verloor en Aileen de Graaf in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Vanessa Zuidema. Bij de heren B kroonde Max Timmers zich tot kampioen. Hij versloeg Heren B-koploper John Wheatman in de finale met 4-2. Bij de paradarters zagen we in de eerste ronde een ontmoeting tussen de twee koplopers Ricardo Hermans en Arie van der Rassel. De eerstgenoemde zegevierde, maar won het toernooi niet. Hij verloor in de halve finale van Marcel de Leeuw, die op zijn beurt de finale verloor van Cliff Ruiter. Bij de specials was het Geoffrey Weelink die won.

Jurjen van der Velde versloeg in de juniorenfinale Gideon Regterschot met 4-3. Koploper Kevin Lasker werd in de kwartfinale verslagen door Levy Frauenfelder. Bij de meisjes schreef Lerena Rietbergen nog een toernooizege op haar naam. Dankzij een 3-1 zege op Layla Brussel pakte ze haar vijfde rankingtitel van dit seizoen. Tot slot zagen we ook bij de aspiranten een bekende winnaar. Pim van Bijnen was voor de derde keer dit seizoen de beste. In de finale was hij met 3-0 te sterk voor Roy van den Berg.

Arnold Bervoets (secretaris)
Bron: website NDB.